سنگ یاقوت بعد از الماس و زمرد رتبه سوم سنگ قیمتی در جهان را دارد. معدن یاقوت در افغانستان در ناحیه ای به نام جگدلک که در 100 کیلومتری جاده بین کابل و جلال آباد واقع شده است. سنگ یاقوت اغلب در میان مرمر سفید (چخماق) به شکل قرمز، قرمز کمرنگ، کبود و رنگهای دیگر یافت میشود.
در افغانستان و در بازارهای تجارتی آنجا یاقوت سرخ را با نام اناری و یاقوت کبود را با نام لعل بدخشان یا لعل پیازی می نامند. در این مقاله به بررسی یاقوت افغانستان و انواع و ویژگیهای آن خواهیم پرداخت پس تا پایان مطلب با ما همراه باشید.
مقاله پیشنهادی: یاقوت برمه
یاقوت سرخ
سنگی قیمتی با طیف رنگی صورتی تا قرمز خونی است که نوعی اکسید آلومینیوم محسوب می شود. اکسید آلومینیوم از مواد سرامیکی می باشد که ویژگی سختی بالایی دارد و در این سنگ برابر با 9 می باشد که بعد از الماس سختترین ماده شناخته شده می باشد.
معادن یاقوت قرمز
بهترین نوع یاقوت سرخ در معادن میانمار (برمه) یافت می شود و پس از آن تایلند، سریلانکا، ویتنام، کامبوج، تانزانیا، کنیا، پاکستان، افغانستان، چین و ماداگاسکار معادن یاقوت سرخ وجود دارند.
ویژگیهای یاقوت افغانستان
یاقوت از سنگهای متحوله است و سختی آن 9 است. سنگ یاقوت از اکسید آلومینیوم و در شرایط ویژه تشکیل شده است که رنگ سرخ آن را یاقوت می نامند و رنگهای دیگر از جمله زرد، سبز، سفید و سایر رنگها را با نام کورندوم می شناسند که در ایران و افغانستان هر یک نامه های محلی دارند.
سنگ یاقوت در معادن این سنگ به شکلهای خام و پخته یافت میشوند. یاقوت خام شکننده است و شفاف هم نیست و دارای ارزش تجاری نیست ولی یاقوت پخته بسیار شفاف است و نور از آن عبور می کند و این سنگ ارزش تجاری دارد.
وزن مخصوص آن 4.00 ضریب شکست آن 1.765 – 1.770 می باشد و به همین سبب در مقابل پرتو ایکس در موج کوتاه و بلند مقاومت از خود نشان می دهد.
یاقوت در افغانستان از معادن غران بدخشان و جگدلک با وسایلی مثل چکش و کلنگ و دینامیت استخراج می شود و بصورت رسمی یا قاچاق به فروش می رسد.
پیشنهاد می کنیم مقاله بازار پخش سنگ یاقوت سرخ را مطالعه نمایید.
استخراج یاقوت در افغانستان
یاقوتهای افغانی میزبان مرمر هستند به این معنی که معمولاً از قرمز مایل به ارغوانی تا قرمز متغیر هستند و فلورسانس روشن دارند. آنها همچنین اغلب دارای منطقه بندی رنگ آبی هستند.
اکثریت قریب به اتفاق یاقوتهای این کشور درجه فاست نیستند، اغلب از نوع کابوشن یا اغلب حکاکی هستند. در حالی که افغانستان به عنوان منبع یاقوت شناخته شده نیست، یک تولید کننده تاریخی یاقوت است که به صدها سال پیش باز می گردد.
اگر فضای سیاسی و سیاست های دولت در کشور آرام شود، افغانستان می تواند تامین کننده بزرگ یاقوت باشد. در حال حاضر یاقوتهای زیادی به پاکستان قاچاق میشوند و برخی حتی به بازارهای تایلند راه پیدا میکنند.
بسیاری از موادی که استخراج می شود اغلب توسط دزدان و یا مقامات فاسد گرفته می شود. در حالی که بررسیهای غربی مینهایی را در منطقه اطراف جاگدالک کشف کردند که به قرن نوزدهم بازمیگردد، این معادن مدتها قبل تولید میشدند.
در حالی که استخراج معدن را می توان در تمام طول سال انجام داد، بیشتر تولید کوراندوم یاقوت کبود با تولید یاقوت بسیار کمتر است. مواد با کیفیت جواهر نیز نادر است.
بیشتر بخوانید: عرضه مستقیم سنگ عقیق سرخ
چرا تولید یاقوت در افغانستان پایین است؟
کلید تولید کم جواهر در افغانستان کمتر به قابلیت استخراج معادن مربوط می شود و بیشتر به درگیری های گسترده و جابجایی جمعیت مربوط می شود. در حالی که تنها یک معدن یاقوت ثبت شده به نام جگدالک وجود دارد، به احتمال زیاد معدن دیگری در سراسر کشور در بحبوحه درگیری در منطقه پنهان شده است.
علاوه بر این، این درگیری ها تعدادی از سوابق مربوط به داده های زمین شناسی را در میان موضوعات دیگر از بین برده است.
چرا هیچ کس از مناطق درگیر خرید نمی کند؟
خرید جواهرات از مکانهای پر هیاهوی سیاسی به دلایلی ایده خوبی نیست که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- عرضه ناپایدار
- خطر دزدیده شدن، آسیب رساندن به عرضه پولی و غیره
- تامین مالی بیشتر درگیری
جدای از دلایل عملی برای عدم خرید از چنین منابعی، مؤلفه های اخلاقی نیز وجود دارد. پولی که برای خرید جواهرات از چنین منابع درگیری استفاده می شود، صرف اقلامی مانند وسایل نقلیه، اسلحه و بمب می شود. به همین دلیل است که بسیاری از کشورها در بحبوحه جنگ ها و درگیری ها از خرید جواهرات از منابع خودداری می کنند.
پیشنهاد می کنیم مطالعه مقاله صادرات سنگ اسپینل را از دست ندهید.
یاقوت و یاقوت کبود از جگدالک افغانستان
این مطالعه استخراج دقیق و اطلاعات گوهرشناسی درباره جگدالک کانسار، در شرق مرکزی افغانستان می باشد که میزبان تخت های درازی از سنگ مرمر خرس کوراندوم است.
مقداری یاقوت درجه یک بوده است که بازیابی شد، اما بیشتر مواد تشکیل شده است از یاقوت کبود صورتی نیمه شفاف با کیفیت کابو چون یا کنده کاری.
هیدروکسید و سایر مواد معدنی نیز در برخی از نمونه ها از پیش فرستاده می شوند. اگرچه ذخایر به نظر می رسد بزرگ است ولی بالقوه برای آینده خواهد بود و به استقرار یک دولت باثبات و معرفی مدرن بستگی دارد.
تکنیک های معدن و اکتشاف
معادن جواهرات افغانستان از قدیمی ترین معادن در جهان هستند. معادن لاجورد در سر سنگ در منطقه بدخشان بوده است که حداقل 6500 سال کار کرده است. امروز افغانستان همچنان منبع مهمی است که سنگهای معدنی مختلف از جمله زمرد، یاقوت سرخ، یاقوت کبود، آکوامارین، تورمالین و اسپودومن. با این حال نسبتا کمی است
در مورد بسیاری از محلات جواهر شناخته شده است.
فروش عمده سنگ یاقوت
مجموعه تهران جم استون با افتخار اعلام می دارد مشاور تخصصی و نمایندگان ارشد معادن ایرانی و اروپایی و وارد کننده و صادر کننده سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی در ایران و کشورهای عربی و اروپایی است.
ما در این مجموعه فروش انواع سنگهای قیمتی نظیر یشم، یاقوت کبود، سنگ ماه، مروارید و … همچنین انواع سنگهای نیمه قیمتی نظیر آکومارین، مالاکیت، گارنت و … را با بهترین قیمت به عهده داریم.
لذا آماده همکاری با جواهرسازان محترم نیز در این زمینه هستیم. ارسال محصول بصورت کاملا ایمن و توسط مامورین پخش همین مجموعه صورت می گیرد و محصولات دارای ضمانت اصالت، ضمانت بازگشت وجه و ضمانت تامین خسارت می باشد.
این مجموعه میزبان چندین دوره نمایشگاه بین المللی در امارات متحده عربی و کشورهای مشابه است که افتخار همکاری با بیش از 1000 مجموعه را داراست.
ما در این مجموعه توانستیم سهم قابل توجهی از صادرات کشور را در برگیریم و افتخار این را داریم که سایر معادن را تحت پوشش خود قرار دهیم کافیست با ما در ارتباط باشید.
3 thoughts on “یاقوت افغانستان”